Curs de introducere în permacultură la Stanciova

afis-perma-apr-2016

Ne bucurăm tare să anunțăm acest eveniment. Despre permacultură ați tot auzit, fie de la noi sau din alte părți. Poate ca ați avut chiar ocazia să experimentați tehnici de permacultură sau visați la asta de ceva timp. Sau poate ca aveți deja foarte multe cunoștințe, atât teoretice cât și practice însă aveți nevoie sa le recapitulați, aprofundati și să faceți schimb de experiență.

Acest curs care se anunță a fi destul de intensiv este facilitat de Gabriel Diaconu (trainer și designer certificat de permacultură), pe care l-am întâlnit la Convergența de Permacultură de la Malin, acum câțiva ani. Inițiase deja proiectul Permacultura Strâmbeni. Gabriel a câștigat multă experiență practică atât la Strambeni, unde țelul ii este sa creeze o gospodărie rezilienta in zona de câmpie a României cât și făcând parte timp de 6 luni din echipa de implementare a designul fermei Ridgedale Permaculture, unul din cele mai cunoscute exemple de permacultură la nivel de fermă din Europa)

Gabriel și-a luat diploma de PDC (curs intensiv de design de permacultură de două săptămâni) cu Richard Perkins precum și cea de Management Holistic, curs facilitat de Anders Lerberg Kopstad, fermier norvegian si trainer de Management Holistic acreditat de Institutul Savory.

Cunoștințele sale le împărtășește într-un mod foarte bine structurat la cursurile ca cel la care vă invităm în zilele de 23 și 24 aprilie, la Stanciova.

Pentru detalii și înscrieri la Cursul de introducere in permacultură va rugăm accesați pagina evenimentului:

http://permacultura-romania.com/event/curs-de-introducere-in-permacultura-la-stanciova-timis/

Menționăm că banii pe care îi vom primi noi, stanciovenii, pentru organizare, infrastructură și cazare vor intra în fondul comun pentru construcția unui foișor circular. Aici vom găzdui viitoare cursuri, prezentări, ateliere. Mai multe despre asta în curând.

Curs de introducere în permacultură pe scurt…

Despre ce e vorba?

Deții o ferma și ai vrea rezilienta si diversitate in culturi si profit, regenerand ecosistemul?
Locuiesti sau vrei sa te muti la tara si sa te ocupi cu agricultura ecologica?
Stai in oras si vrei sa te implici in proiecte sociale, de mediu, responsabile, sau sa sustii rezilienta locala?

Atunci, acest curs s-ar putea potrivi ca o manusa. Vezi evenimentul pe facebook.

Vezi ce spun fostii participanti despre acest curs! Printre ei se numara fermieri ca cei de la http://www.cosuldelegume.ro, sau http://www.legumefericite.ro

Cursul este organizat în satul Stanciova, la 37km de Timișoara, sat in care exista o mini-comunitate de persoane mutate de la oras la tara. In cadrul cursului va avea loc si un tur al unei astfel de gospodării, cat si realizarea unei gramezi de compost.

Cursul ofera doua locuri gratuite! Vezi detalii aici!

Permacultură? Ce mai e si asta?

Permacultura este un sistem de proiectare bazat pe principii ecologice, iar acest curs prezinta aplicarea permaculturii pe terenurile agricole, fie ca e vorba de gospodarii sau ferme.

Cursul aprofundeaza mai multe teme (vezi specificatii la ziua 1 si ziua 2), dintre care principalele sunt:

Proiectarea terenurilor, fie ca e vorba de ferme sau gospodarii, Metode de cultivare ecologica a legumelor si pomilor, Metode de fertilizare ecologica, introducere in sisteme no-till pentru cultura mare, bazele programelor de pasunat. Parti practice: Compostarea, tur al unei gospodarii din Stanciova

Va așteptăm, așadar, la Stanciova în 23 si 24 aprilie!

Contact: Gabriel Diaconu 0743 821 685

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s