Bunătăţi de sezon – plăcinta cu mangold

O bună prietenă mai sună din când în când să întrebe „ce mai mâncăm bun la Stanciova„. Şi cum tot e prea cald afară zilele acestea, cred că voi începe o serie de articole cu reţete de sezon.

Azi e plăcinta cu mangold sau sfeclă de frunze, cum i se mai zice.

placinta mangoldIngrediente: 

  • frunze de mangold cât să se umple tava de cuptor (sau spanac sau urzici de primăvară sau măcris sau ştevie sau alte frunze, după gust)
  • ceapă albă şi frunze
  • brânză sărată după gust
  • 3-4 ouă
  • opţional smântână sau lapte
  • o lingură de făină sau amidon pentru sosuri
  • condimente şi sare (cimbru sau busuioc sau nucşoară sau curry – după gust)

Se mărunţesc frunzele şi ceapa, se presară bucăţele de brânză sărată. Separat se bat ouăle, se amestecă cu lapte sau smântână, lingura de făină ca să le îngroaşe şi condimente după gust. Se adaugă peste amentecul din tavă şi se coace la cuptor cca 30 minute.

Se poate mânca rece sau caldă, în combinaţie cu alte garnituri. Noi am mâncat-o cu cartofi noi prăjiţi (un deliciu!), o bucată de brânză de oaie puţin sărată şi nişte frunze de ceapă verde.

placinta mangold cu cartofi prajiti

 

La desert am avut o altă nebunie de sezon: îngheţată facută din iaurt de casă şi căpşuni.

inghetata iaurt si capsuniE puţin decadent, recunosc, dar avem o maşină de facut îngheţată ;) Pentru bunătatea din imagine am folosit cca 250 ml iaurt de casă, 200 g fructe şi 80 g zahăr. Maşina le-a învârtit vreo 20 de minute şi la final am adăugat fructele şi menta de decor.

O vară delicioasă vă doresc!

 

 

Anunțuri

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s