Duminică e prăjitură în șură

protein-cheesecake-recipe-1Florica are lapte din belșug din care facem brânză proaspătă.  În plus am început să experimentez rețete din cartea cu prăjituri cu brânză și până acum au ieșit excelente.

Așa că de duminica ce vine lansez experimentul ”prăjitură în șură”. Poarta gospodăriei 129 va fi deschisă, Bobi legat în grădină iar masa din șură pregătită cu carafe cu sirop de vișine și ceai din cimbrișor. Singurul lucru de care mi-e teamă e să nu fac prea multă sau prea puțină prăjitură. Prin urmare am creat un eveniment pe Facebook unde doritorii se pot anunța (iar cei care boicotează rețelele sociale se pot înscrie prin e-mail la adresa stanciova.timis (at) gmail com).

Eu dăruiesc timp, povești și voie bună, prăjitură din brânză făcută de mine și ouă proaspete adunate de la cele 4 cotcodăcitoare din grădină, sirop de vișine tot din grădină, făcut astă vară și ceai din cimbrișor cules de pe dealuri. Ar fi fain dacă  cei care vor veni vor oferi și ei ceva, că așa e in economia darurilor. Dar cu dar visez eu că vom face o lume mai frumoasă, cum zice Charles Eisenstein :)

Vă aștept cu drag!

Teodora

COMPLETARE:

A ieşit un eveniment foarte fain, lume multă, soare, voioşie, daruri multe de toate părţile.

Adaug şi reţeta prăjiturii cu brânză:

Aluat: 200 g făină se amestecă cu 60 g zahăr, 110 g unt şi un ou. Se frământă şi se lasă o oră în frigider. După asta se întinde în forma de prăjitură şi se coace timp de 15 min.

800 g brânză proaspătă cât mai cremoasă şi 250 g smântână se amestecă cu 5 ouă (albuş separat, bătut spumă), 220 g zahăr, 2 linguri de suc de lămâie şi 60 g de amidon pentru prăjituri. Se freacă cu mixerul sau blenderul de mână astfel încât amestecul să fie cât mai cremos şi uniform. Când se scoate aluatul din cuptor, se adaugă în formă şi se coace în cuptor o oră la 180 grade (foc mediu spre mic) circa o oră. Când e gata, se lasă să se răcească, se scoate din formă, de pudrează cu puţin zahăr şi se serveşte rece.

Pentru varietate se pot adăuga fructe în brânză sau se poate face un sos de fructe care se adaugă peste prăjitură.

teo praji branza

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s