Nic o iarna fara stuf

Avem mult stuf la drumul herneacova-stanciova din care am luat cu un atas de bicicleta. Mai tarziu Thomas si Teo au ajutat cu masina sa aducem stuf pe porte bagaj.

IMG_0522

Aici ieste un experiment de izolatie usa. Avem doua straturi: la primul stuful este montat orizontal, cu dezavantajul ca mai mult stuf trebuie taiat la lungimea potrivita. Al doilea strat e mai bun: pentru manunchiuri verticale este mai putin de lucru.

IMG_0547

Baia din casa asociatiei are un geam foarte urat si soarele nu intra pe acolo. O fereastra acolo nu are sens si o solutie mai usor este: se pune mai mult stuf acolo si problema este rezolvata: o baie mai confortabila!IMG_0877

Pentru mine la casa asociatiei este un santier in lucru non stop: am facut un lucru mai mare cu stuf: izolatia din pod. Thomas si Jupa au deja facut jumatate acum 10 ani, acuma io termin. Nu am masina, dar nu este necesar. Cu un pic mai mult de timp si un vehicul experimental se poate: o roaba, doua piesele de lemn, doua suruburi de fier, doua camere de bicicleta si gata! Am luat aproximativ 5 roabe de pamant asa fara pane cu viteza satisfacatoare.

IMG_0892Acuma am adaugat apa si fac o pasta manipulabila pentru pod.

IMG_0904

Aici suntem in pod. Am pus stuf si pamant galben sus. Pamant galben e mai bun pentru ca nu se crapa in timp.IMG_0928

Si caine nostru vrea sa-i fie cald la iarna, deci si casa ei este echipata cu isolatie de stuf! pam-pam!

(multumesc brindusa si sofi pentru corecturi limitat de limba romana)

7 comentarii

  1. Inca o idee: poti pune un covor mic din stuf legat cu sfoara ca sa acoperi unitar peretii custii pentru catel. Are rol estetic si izolator :)

  2. Felicitari Hans! Si pentru articolul in limba romana si pentru munca facuta. In cei 10 ani de stat la Stanciova nu m-a convins nimeni mai bine de utilitatea stufului :) si in plus devin din ce in ce mai fan belgieni harnici! E o placere sa va avem vecini.

  3. Hans, bravo!

    Atât pentru articolul scris excelent în limba română, cât și pentru meșteșugul cu care ai lucrat cu stuful! Este de-a dreptul impresionant!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s