Ce-i cu givanul – conferinta de pe 1 iunie de la Stanciova?

Botezul este obiceiul crestin – ortodox de primire a copilului in comunitate. Familia noastra consideram ca face parte din 3 comunitati majore, comunitatea proiectului Stanciova, comunitatea profesionala larga reprezentata de GreenForest – Aquatim – Univ. Politehnica cu toti colaboratorii pe care-i presupune si comunitatea din jurul activitatilor noastre agricole.

Evenimentul dorim sa fie modul nostru neconventional de a-i spune bun venit Ioanei in cadrul comunitatilor din cadrul carora consideram ca familia noastra face parte.

ICFM

Givanul-conferinta ne dorim sa fie primul dintr-o serie de dezbateri organizate in contextul “proiectului” Stanciova, cu teme filozofice – existentiale si stiluri de viata naturale – durabile.

Starostele – moderator, Marian Aladin Tataru, este absolvent fruntas de filozofie, persoana implicata activ in ”Centrul de Resurse pentru Initiative Etice si Solidare (www.cries.ro) si Asociatia pentru Sustinerea Agriculturii Taranesti (http://asat.ecosapiens.ro) si totodata apropiat al grupului nostru de la Stanciova.

Subiectele pe care dorim sa le abordam in cadrul acestei seriei sunt:

I. Ce ne mana-n “lupta” cotidiana, instinctul de perpetuare a speciei cum spun unii evolutionisti, implinirea proiectului divin cum spun teologii, implinirea si dezvoltarea noastra umana sau miracolul zilnic surprinzator al vietii?

II. Muncim, lucram sau muncim intr-o lucrare? Este importanta implinirea noastra vocationala?

III. Traim natural – organic, oferind societatii / planetei / universului contributia noastra decenta si durabila luand in schimb inapoi ceea ce avem nevoie pentru o viata echilibrata in armonie sociala si naturala? Care sunt stilurile de viata ale comunitatilor traditionale in acest sens si care sunt exemplele de bune practici pe care le putem urma?

IV. Modelul “eco-village” este un exemplu viabil care poate fi urmat? Pana unde poate merge integrarea comunitara? Cat stimuleaza ea bunele practici? Competitia intragrup exista? Poate deveni distructiva? Pana la ce nivel se poate realiza organizarea si coordonarea participativa a comunitatii?

V. Care celula sociala canceroasa este mai nociva, profilul cersetorului (cel care traieste de pe o zi pe alta consumand resurse minime luate de la altii fara a oferii nimic in schimb) sau profilul consumeristului (cel care ofera ceva dar incearca sa ia in schimb cat poate de mult inapoi pentru a-si implinii dorintele de a poseda si consuma cat mai mult, peste nevoile unui nivel de trai decent – echilibrat -natural, disproportionat sau nu cu valoarea sociala creata)?

In masura in care regasiti mai sus intrebari care va preocupa si vreti sa le discutam impreuna rezervati ziua de 1 iunie pentru givanul de la Stanciova.

Reclame

Un comentariu

  1. Multumim de invitatie. Eu am ceva obligatii la Timisoara Sambata, un parastas :(, dar spre seara ajungem la Stanciova. Daca mai sunteti pe acolo si ne mai doriti prezenta, chiar si asa tarzie, trecem pe la Teo :).
    Miri si Ovi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s