Sâmbătă 20 aprilie – atelier împletituri răchită

În sfârșit a venit primăvara și ne apucăm serios de treabă :)

Sâmbătă 20 aprilie 2013 vă invit cu drag în Stanciova la nr 129 (zis și ”la Teo”) la ora 10:00 la un atelier despre împletituri din răchită pentru amenajări în grădină. Concret, vom începe împletirea de pereți de sprijin pentru terase în pantă.

Terase realizate acum 2 ani.

Materialele vor fi deja pregătite dar dacă timpul ne va permite, vom face și o vizită cu căruța pe malul canalului pentru a vedea unde și cum crește materia primă.

Cu ocazia atelierului veți putea vedea și alte lucruri făcute deja în gospodărie (gard din împletitură de alun, perete despărțitor, straturi pentru flori). Pentru cei interesați voi face turul grădinii (răsadniță, straturi adânci, strat înălțat, mulcirea cu crengi sau cu tulei tocați, strategii de păstrare a apei pentru terenurile lutoase în pantă, etc) și al gospodăriei (sistemul de toaletă cu separator, soba din cărămidă cu bancă, tehnici locale de contrucție și modalități de renovare prudentă) și voi explica orice vi se pare interesant.

Câteva aspecte logistice:

 • rog să veniți de dimineață începând cu ora 09:30 și până la 11:00 cel târziu pentru ne apuca unitar de treabă și a putea vedea și rezultate;  
 • de adus haine de lucru, eventual mănuși de protecție pentru a evita zgârieturile pe mâini (cele mai bune sunt mănușile de grădinărit din pânză; cele de piele sunt prea groase și cele chirurgicale se rup foarte ușor la genul acesta de muncă);
 • pentru că e perioada din an între recolte și rezervele de mâncare sunt pe terminate, voi aprecia foarte mult o donație de 10 lei pentru masa de prânz sau contribuții în natură, în special cu produse care nu le creștem local;
 • pentru cei care doresc să vină la plimbarea cu căruța pentru a recunoaște diversele tipuri de răchită în natură, va fi apreciată o donație de 5-10 lei pentru proprietarii cailor.

Înscrierea se face pe Facebook AICI. Pentru cei care nu au cont, puteți trimite un mesaj prin pagina de contact. Apreciez foarte mult anunțarea și respectarea participării pentru a putea pregăti masa de prânz în bune condiții.

Vă aștept cu mult drag!

Un comentariu

 1. Salut,

  Mi-am prins urechile cu sistemul asta de comment: introduc comentariul, numele si mailul, apoi imi cere sa ma conectez si pe wordpress.
  Sper ca de data asta am nimerit-o si comentariul va fii tiparit. :)
  Am ratat atelierul asta de impletituri, dar sper sa fiu mai prompta la altele.
  Auzisem prin iarna de la doamna Ileana Mavrodin ca de 1 mai veti tine multe multe ateliere minunate. :)
  Mai este valabil? Poti sa imi dai mai multe detalii, te rog?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s