Seminar la Timișoara: Comunități locale în tranziție

Cu ce ne ocupăm timpul când nu suntem în grădină, sau prin bucătărie, sau plecați în vizită? Printre altele, cu organizarea unui seminar pe tema Transition Towns, moderat de Claudian Doboș – lector și formator în domeniul dezvoltării și tranziției spre sustenabilitate a comunităților locale.

Păi bun, și de ce scriu despre asta pe blogul Stanciovei? că doar Stanciova nu-i un „town” (oraș) și nici nu va fi, oricât încearcă Recașul să pară unul ;)

Pentru că termenul de Transition Town, adoptat inițial, pe când mișcarea a pornit prin Anglia și Irlanda, a fost lărgit, transformându-se în Transition Inititives – Inițiative în tranziție. Asta pentru a cuprinde și satele ecologice și comunitățile intenționale. (Ecovillages). Iar noi sperăm ca Stanciova să se califice cât mai curând pentru acest nume.

Vă invit să citiți mai multe despre acest seminar și ce se va discuta acolo în unul din celelalte locuri unde deja am scris despre el:

Blogul Timișoara în Tranziție
Blogul meu
Blogul lui Gab
Firdepir.ro
Un anunț pe dincolodebani.ro – în caz că vreți să dați o mână de ajutor
Grupul de Facebook

Acest seminar vă este prezentat de Transition Network și România în Tranziție, cu sprijinul Dincolodebani.ro, Pro Arta, Consiliului Județean Timiș și al Muzeului Bănățean.

Spre finalul întâlnirii, va avea loc o sesiune de food sharing: vă invităm să aduceți cu voi mâncarea preferata sau mancarea pe pe care ați pregătit-o cu propriile forțe sau o bautura specială preparată în casă. O vom împărți și ne vom bucura împreună de mâncare oferită cu drag.

Seminarul va avea loc în 21 aprilie (prima sâmbătă după Paște) în Timișoara, la sala Maria Terezia a Bastionului, începând cu orele 11.

Intrarea liberă. Vă așteptăm!

2 comentarii

  1. Cum a fost conferinta? In oraselul meu, Lannion, tocmai a avut loc o conferinta in jurul filmului „In Transition 1.0”. Vad ca exista si o subtitrare in RO pe vimeo:

    • Buna! Seminarul a fost tare fain, intre timp ne-am si intalnit de doua ori – un grup de oameni dornici să „tranzitioneze”. Chiar vinerea viitoare vom avea proiectia filmului In Transition 1.0, si chiar vine la tanc linkul cu filmul titrat in romana! Multumim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s