Brownie Recipe -Rețetă de negrese

Sursă foto: Wikimedia

Nu, nu aveți de unde să știți cât sunt de bune până nu le gustați. Noi (Iris, Cristina, Paul, Gab și cu mine) am făcut-o, drept urmare papilele noastre gustative au dansat tango, cha-cha-cha, ska sau rockabilly iar nivelul de endorfine a crescut pe culmi periculos de înalte. Asta a fost astă-vară, când WWOOFer-ița Alexandria le-a pregătit în bucătăria Cristinei, în timp ce noi, restul, ne uitam fascinați ca la un experiment de chimie. Ne-a promis că ne trimite rețeta exactă pentru a o pune pe blog și chiar a trimis-o, dar eu am tot amânat și uitat să o public, până astăzi. M-am gândit că serile lungi din preajma Crăciunului trec mai plăcut pregătind ceva atât de bun pentru cei dragi.

Rețeta e așa cum a trimis-o Alex. Am scris traducerea mai jos, cu conversile de rigoare. Sper că le-am făcut corect.

FOUND THE BROWNIE RECIPE!!!

Melt – 1 cup sugar, 1 stick butter + 3 tablespoons butter, and 9 tablespoons of unsweetened baking cocoa powder (you can melt it in a microwave, but be careful! – it melts fast).

Beat – 3 eggs until they are pale yellow (using a hand mixer is best). Add 1 tablespoon flour and 1 teaspoon vanilla to the eggs.

Combine the two mixtures (egg mixture and chocolate mixture) and stir together until well blended. If you like nuts, you can add one cup of chopped nuts now.

Pour the mixture into an 8 x 8 inch banking pan and bake at 350 degrees for one-half hour. DO NOT OVERBAKE! If you have a pan that’s bigger than 8 x 8, you must DOUBLE the FROSTING recipe!!!

While the brownies are baking, make the frosting. Melt together 1 cup of powdered sugar, 3 tablespoons butter, 3 tablespoons baking cocoa. When melted, stir together while adding 1 tablespoon of milk or cream. You can add another tablespoon of milk if you absolutely must, but no more.

Frost the brownies while they are warm – but frost carefully, because the top of the brownies is very delicate, and if you push on it – it will break open!

Let them cool totally in the pan, but you can cut them while they are still warm-ish.

Enjoy!

–––––

Alexandria

Topiți împreună o cană de zahăr, 156 g unt și 9 linguri de pudră de cacao neîndulcită. (le puteți topi în cuptorul cu microunde, dar aveți grijă, se topesc repede!)

Bateți trei ouă până devin galben pal (ideal e să folosiți un mixer). Adăugați o lingură de făină și o lingură esență de vanile la ouăle bătute.

Combinați cele două amestecuri și amestecați până s-au omogenizat. Dacă vă plac nucile, acum e momentul să adăugați o cană de nuci tocate.

Turnați aluatul într-o tavă de 20×20 cm și coaceți la 177 g Celsius timp de jumătate de oră. NU COACEȚI PREA MULT! Dacă aveți o tavă mai mare de 20×20 cm DUBLAȚI CANTITATEA DE GLAZURĂ!!!

În timp ce se coc negresele, faceți glazura. Topiți împreună o cană de zahăr pudră, 43 g de unt și  3 linguri de cacao pudră. Când s-au topit, amestecați bine, adăugând o lingură de lapte sau frișcă/smântână dulce. Puteți adăuga încă o lingură de lapte dacă e absolut necesar, dar nu mai mult.

Glazurați negresele cât sunt calde, dar faceți asta cu atenție, pentru că suprafața lor este foarte delicată și dacă apăsați pe ea se va sparge!

Lăsați-le să se răcească complet în tavă, dar puteți să le tăiați cât sunt călduțe.

Bucurați-vă de ele!

P.S.: În caz că vă întrebați cum am convertit ‘1 stick butter and 3 tablespoons butter’ și mi-a ieșit 156 g unt, aruncați un ochi aici. Niște oameni chiar s-au chinuit să facă un convertor special pentru unt!

Anunțuri

3 comentarii

  1. supeeer!, mersi ca ai pus reteta si la altii :P, am facuto si mia placut mult, nam mai incercat brownies pana acu, nu stiam ce pierdeam :), ms oricum si spor in continuare in ce faceti! Mersi inca o data si succes~!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s