Clacă, bancă, musafiri

…și desigur mâncărică bună. Dar asta-i mai puțin important de data asta. Tocmai a trecut un (alt) weekend plin la Stanciova.

În ordine cronologică:

-s-a finalizat boilerul solar de la casa asociației. Funcționează! Poze de la prezentare sper să pună altcineva, că noi n-am făcut.

-musafirii fiind deja prezenți, ( Irina și Călin din București, Mădă, Cristi și micuța Iasmina din Timișoara, și un cuplu de foarte tineri elvețieni vorbitori deja de limba română, Amanda din Washington DC și Brândușa) s-a format, după prânz, o clacă de mutat și stivuit lemnele de foc atât la noi, cât și la Paul și Cristina. Ca întotdeauna, când sunt mulți puterea crește, la sfârșit ne-au ajutat și Iris și Maia, și am terminat repede o treabă care altfel ar fi durat mult mai mult.) Așadar mulțumim musafirilor noștri, vecinilor și familiei Kpi pentru ajutor.

-deși a fost duminică, Călin a început să construiască o bancă cu destinația veranda noastră, pentru viitorii musafiri. O fi un hobby nou pentru el, dar chiar văd în Călin un viitor mare meșter tâmplar, căci a reușit să facă din niște lemne vechi o bancă de toată frumusețea, lungă de aproape trei metri și foarte, foarte zdravănă! Iar de sub niște lemne scorojite au ieșit la iveală niște scânduri de toată frumusețea. Banca mai așteapă doar să fie date cu ulei de in și să primească viitorii musafiri. Din păcate, Irina și Călin au uitat să se semneze pe bancă… Poate la vizita următoare :)

Munca n-a fost ușoară, iar Călin a tras din greu azi, în timp ce Irina (cealaltă) m-a ajutat ba pe mine la făcut de ketchup, ba pe Călin la meșterit. Gab, din păcate e în repaos, că și-a cam stricat spatele și i-a fost recomandat să stea liniștit o vreme.

Banca a fost gata la timp cât să mai și mâncăm înainte de plecarea harnicilor noștri goști. Așa că am sărbătorit alături de ei noștri un an de la nunta lor. Cu șampanie și tot tacâmul, ce credeți?! pe banca cea nouă. Cred că n-or să uite prea repede prima lor aniversare, sărbătorită prin muncă la Stanciova :)

Poate că data viitoare când ne vedem vom merge noi la ei, la sărbătorirea a încă un an. Până atunci le mai mulțumim odată. La mulți ani, dragilor!

Reclame

2 comentarii

  1. Ne bucuram foarte tare ca a reusit Calin sa termine banca. Speram sa dati multe petreceri si sa stati la multe taclale pe ea, sa reziste, si sa fie ‘la piece de resistence’ al tindei. Si ii dorim bancii sa aiba si o surioara, si anume masuta din jurul stalpului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s