găini fericite cu COCOȘ!

după ce săptămâna trecută am reușit să atragem primii locatari (trei puicuțe tinere), astăzi, dis-de-dimineață am reușit să aducem și COCOȘUL!

duminică seara am fost împreună cu gab la baba zorița, mama lu’ ceava dar n-am avut noroc… găinile erau toate pe-afară, pe stradă și nu avea rost să alergăm de nebuni după ele… așa că am stabilit că vom reveni marți dimineața înainte de a le scoate din coteț și… „să fie și ceava acasă…”

prin urmare, în dimineața asta, imediat după 7, am pornit amândoi înarmați cu o cutie mare de carton și câteva sforicele din nou spre baba zorița… am ajuns la fix. și ea și fiul ei ne așteptau în poartă… câte? vine repede prima întrebare… păi… două paul, două gab, plus un cocoș. am încercat să negociem un pic dar la vederea minunatelor orătănii am renunțat rapid, mai ales la atingerea lor… adică erau foarte grele… și tinere, ne-a asigurat bătrâna!
deja prima pereche era în cutie, apoi a doua și… maica intra în coteț după următoarea dar am oprito… noi voiam fiecare câte două găini nu două perechi. a schimbat atunci cotețul și a revenit cu o mândrețe de cocoș… uriaș, chiar… vorba lu ceava: din mic iasă tot mic dar din MARE iasă MARE!
cocoșul a avut privilegiul să stea în brațe la gab tot drumul de întoarcere.

acasa i-am eliberat pe toți în grădina special amenajată pentru ei. evident cocoșul a fost cel mai viteaz și deja își îndruma tovarășele spre blidul cu grâu și porumb.

gab, bagă repede niște poze!

Reclame

7 comentarii

  1. Puneti pozzzzzeeee! ca sunt super gainile. Si ieri am avut si primul ou de la primele locatare, ou pe care l-am servit la micul dejun, cu tot fastul necesar ;) (adica o felie de sunca si doua de salata, pentru aspect)

  2. Cand am mers dimineata sa vad minunea, Codita latra, cocosul facea cucurigu, iara latra Coditza, iara facea cocosul cucurigu… cred ca deja s-a creat o relatie speciala intre cei doi :)

  3. Actualizare:

    Am fost să văd ce mai fac și erau deja 3 ouă făcute, pe lângă cel de exemplu amplasat anterior. Nu m-am putut abține și am luat și eu unul :)

    Ușa de la coteț era închisă (probabil din cauza vântului), așa că am blocat-o cu provizoriu cu un băț.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s