Hotel Cucurigu

Acum câteva săptămâni participat la o măreață lucrare colectivă: Paul și Cristina, vecinii noștri, au hotărât să elibereze un colț de prin spatele curții pentru a construi marele coteț de găini ouătoare. Și cum noi ne-am hotărât că nu mai luăm capră, precum ne bătea serios gândul, am primit tentanta ofertă să ținem câteva găini în gazdă, la vecini.

Așadar, într-o după-amiază călduroasă de sâmbătă, parcă, Paul, Cristina, noi doi împreună cu încă doi amici ai lor și cu francezul de servici în Stanciova, Alban, ne-am apucat să curățăm locul. După cum arăta, părea că vom lucra vreo două zile ca să finalizăm treaba, dar cum unde-s mulți puterea crește, totul a mers mult mai repede decât ne-am așteptat.

Locul e la fix pentru găini, sub un corcoduș mare, cu pământul plin de chestii organice în care să râșcâie după pofta inimii. A fost curățat de chestii inutile, parii au fost bătuți, gardul ridicat, cotețul – într-un fost dulap de haine, apoi de scule–amenajat ca un hotel de lux, am terminat înainte de apusul soarelui cu veselie și fără să obosim nicicare. Lore a mai gătit niște paste, am mai gustat niște brânză locală, șuncă și bere și-apoi laptele de pasăre- mai târziu, la un foc de tabără în care-a ars o mare parte din lemnăria curățată înainte.

Acum, că Paul a mai făcut ultimele retușuri la coteț, așteptăm cu drag locuitoarele ouătoare ale cotețului, și desigur un falnic cocoș.

11 comentarii

  • Adrian, din păcate cel puțin noi doi nu putem să ne uităm pe youtube în perioada asta a lunii (și în rest facem economie :) ). E netul prea încet la Stanciova.

 1. Daca cineva are vreo doua gaini in plus, le primim cu drag :) se pare ca e o problema cu gainile, toata lumea vrea sa dea pui si nu gaini. Speram sa populam totusi cat de curand zona, mai ales ca l-am instalat si pe Codita paznic iar iepurasii , vecinii viitoarelor gaini deja au sosit.

 2. …şi când găinile-or vedea primirea ospitalieră şi cazarea de bun gust, vor invita şi altele…

  Bravo, oameni harnici!

 3. gainile o sa vina curand… dar la maincarea pentru gaini nu se gandeste nimeni? ar trebui sa facem rost si de asta…

  • eu ma gandesc si la mancarea lor… ce bunatatr de resturi de salata si ridichi am aruncat ieri, tare mi-a parut rau ca tura asta nu vor avea norocul să se transforme în ouă :)

   Acuma serios: luăm și-un sac de boabe, ca să le facem să se simtă ‘ca acasă’ :)

 4. eu am o intrebare: oferiti demipensiune sau all-inclusiv pentru stimatele doamne gaini. poate vor emigra cateva de la Recas la Stanciova. ce ziceti?

 5. Daca e nevoie de all-inclusiv ca sa emigreze, mai facem o claca cu ceva gratare dupa si ne dezvoltam serviciile ;)

 6. Da de caine mai aveti nevoie, ca stiu de niste pui. Daca da, sa ma anuntati sa va puna unul deoparte. Si mai am de dat si limba mielului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s