Revenirea de luni

Ne-am luat pompă de fântână, ne-au pregătit ai mei șezlonguri, s-au adunat destul de multe lucruri ca să nu le putem duce în spate, cu stopul, așa că am așteptat ziua de luni ca să ne întoarcem la Stanciova.

Aici -soare, plăcut și vegetația cu destul de mult în urmă față de Timișoara, unde erau toți copacii înfloriți. Aici, doar corcodușii – se simte că-i un pic mai rece, deși-s doar niște dealuri domoale. Lipsesc betoanele, cred că asta-i decisiv.

După ce-au plecat ai mei am mers în vărful dealului și capătul livezii. Se vede tare frumos, și e atât de liniște acolo! O treabă am observat-o de când începe să se trezească vegetația: sunt extraordinar de multe specii pe metru pătrat și tot apar altele, fac cu rândul, își văd liniștite de treaba lor: cresc frumos și proaspăt, acoperind orice gol ar fi rămas de peste iarnă.

Și vorbind de goluri: am vizitat și spirala, tot cu sufletul la gură, cum o vizitez de două-trei ori pe zi ce o săptămână încoace, să văd dacă a ieșit ceva. Începusem să-mi fac griji, că demult ar fi trebuit să iasă ceva și tot nimic, nimic…

Ei bine ieri am văzut cum au explodat plăntuțele! Ridichiuțele, guliuțele, ceapa și usturoiul, toate au pornit-o! În unele locuri mai mult, în altele mai puțin, probabil depinde de cât de adânc s-au nimerit. În locurile unde le-am sădit direct în pământ sunt foarte, foarte dese (s-ar putea să trebuiască să le răresc), iar unde le-am pus în ‘cârnatul de pămănt’ ies mai domolite. Nu-mi dau seama dacă am pus mai puține semințe acolo sau e doar pentru că era mai compactat pământul și ies mai greu. Sunt curioasă…

O altă mare bucurie a fost să văd că a răsărit și tarhonul! Dintre ierburile pe care le-am sădit, nu mă așteptam să răsară chiar el primul. Sper să se țină bine.

Înainte să se însereze am reușit să plantez și ce-am primit de la Simona și Cristian (pe care ne bucurăm tare că i-am cunoscut și care sper să scoată capul mai mult, să povestească lumii despre minunile care se întâmplă în oaza lor din mijlocul orașului).

A plouat noaptea, un pic și azi. Exact de ce avea nevoie pământul și plantele proaspăt plantate sau sădite (că celelalte stau bine-mersi în covorul auto-format care păstrează umezeala). Am căutat azi sare ‘pentru animale’-neiodată și încă nu au. Pompa e instalată, curentul a revenit și el. Mâine s-ar putea să avem din nou o zi plină, în viitoarea grădină de legume.

4 comentarii

  1. Ma bucur de aprecieri si multumesc. Am uitat sa va spun ca ceapa sa nu o scoateti anul asta, s-o lasati sa se inmulteasca. La anul dintr-un bulb se vor face 2-3 si vor fi semnificativ mai mari asa ca puteti sa-i mancati. Bulbii ce ii veti recolta anul asta sa ii puneti in toamna in pamant. Vara se pot recolta si bulbii batrini daca nu i-ati mancat verzi, dar nu cresc asa de mari ca ceapa obisnuita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s